
به گزارش صبح شیراز، جميله كريمي، شامگاه چهارشنبه در مراسم افطاری دانشجویان دانشگاه شیراز اظهار داشت: شادابی محیط دانشگاه و کنش گری جریان دانشجویی لازمه هر جامعه در حال توسعه است.
دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش منطقه فارس ابراز داشت: پویایی و مطالبه گری جریان دانشگاهی یکی از مهمترین موهبت ها در هر جامعه است.
وی گفت: جوامع در مسیر توسعه بدون پویایی دانشگاه و نظارت و مطالبه گری جریان جوان و آینده ساز نمی توانند انتظار تحقق تمام آرمان های خود را داشته باشند.
کریمی افزود: در شرایط معاصر فعالیت و مطالبه گری تشکل های دانشجویی قابل تقدیر است.وی تصریح کرد: تشکل های دانشگاهی و جریان های معتدل امروز در مقابل خود با موانعی از جانب تندروها مواجه هستند.
مشاور امور بانوان استاندار فارس در دولت اصلاحات خاطر نشان کرد: متاسفانه جریان تندرو با نگاه افراطی تشکل های دانشجویی را به عنوان یک رقیب سیاسی می داند در حالی که این تشکل ها نماینده جامعه نخبه در مطالبه گری اجتماعی هستند.
وی بیان کرد: در دوران اصلاحات جریان تندرو هر نه روز یک بار با ایجاد بحران سعی بر منحرف کردن مسیر دولت داشتند اما امروز این جریان نسبت به آن دوران تغیر ماهیتی داشته است.
کریمی ادامه داد: جریان تندرو دیگر یک جریان نوپا همچون دوران اصلاحات نیست بلکه با تجربه اندوزی از آن سال ها در قالب يك كنشگرسياسي در تلاش مداوم براي راديكال كردن فضاي سياسي هستند.
عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات فارس تاکید کرد : این جریان با تجربه سال های اصلاحات از یک سو و یار کشی سیاسی و تقویت بنیه مالی در هشت سال گذشته قدرت عمل بیشتری یافته است.
این فعال اجتماعی اضافه کرد: این جریان امروز توان دارد در هر ثانیه یک بحران ایجاد کند و در چنین شرایطی فعالیت های تشکل های دانشجویی قابل تقدیر است.
وی گفت: همین که جنبش های دانشجویی با بضاعت دانشگاهی در مقابل افراطی گری ها و تندروی ها توانسته استقلال و حیات خود را حفظ کند قابل تقدیر است که البته از جوانان انقلاب اسلامی همین انتظار نیز می رود.
كريمي در ادامه با اشاره به اینکه انتخابات نباید شخص محور باشند، افزود: یکی از نمادهای جامعه توسعه یافته وجود احزاب برنامه محور است که در انتخابات های مختلف نقش آفرینی می کنند.وی ابراز داشت: در جامعه ما متاسفانه احزاب نقش حمایتی دارند و نقش آفرینی اصلی با اشخاص است.
عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات فارس تاکید کرد: در جامعه ما متأسفانه اين گونه نيست كه احزابِ قدرتمند كانديدا معرفي كنند و برنامه ارائه دهند و خود را در معرض انتخابات قرار دهند بلکه اشخاص می آیند و احزاب به شکل فصلی نقش حمایتی پیدا می کنند که این یک ضعف بزرگ مدنی است.
وی تصریح کرد: در جامعه ما خلأ حضور احزاب و برنامه محوری آنها را گاهي رسانه ها پر مي كنند و گاهي تشکل های دانشگاهی که این نیز شایسته جامعه مدنی نیست.
کریمی خاطر نشان کرد: این کمرنگ بودن نقش احزاب را گاهی نیز جوانان و زنان جبران می کنند که به دلیل نبود برنامه و تشکیلات مشخص این حمایت نیز فصلی است و بعد از انتخابات زنان و جوانان فراموش می شوند.
تشکل های دانشجویی نباید زیر چتر احزاب باشند
مشاور امور بانوان استاندار فارس در دوران اصلاحات در ادامه یادآور شد: قرار نیست تشکل های دانشجویی و جوانان زیر چتر احزاب باشند بلکه استقلال و پویایی این جریان در مطالبه گری حقوق جوانان معنا می یابد.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر نقش جوانان و زنان در مسایل اجتماعی افزود: جوانان و زنان پیاده نظام جریان های سیاسی نیستند بلکه صاحبان حقی هستند که با مطالبه گری نیازهای جمعیت خود را دنبال می کنند.
عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات فارس گفت: قرار نیست پس از پیروزی جریان سیاسی مطالبات جوانان و زنان توسط خود آنها دنبال نشود و به این دو جامعه مهم تنها نگاه یک حامی در انتخابات داشته باشیم.
دانشگاه باید با ارکان قدرت تعامل منطقی داشته باشد
این فعال اجتماعی در ادامه پرسش و پاسخ خود با دانشجویان دانشگاه شیراز بیان کرد: تشکل های دانشجویی باید با تعامل منطقی با ارکان قدرت و احزاب به شکل مداوم پیگیر حقوق خود باشد.
وی اظهار داشت: دانشگاه باید در بخشی از فعالیت خود با برگزاری میزگردها و پرسش و پاسخ ها به شکل مداوم مطالبات خود را به دولتمردان یادآوری کند.
کریمی تاکید کرد: در دوران انقلاب اسلامی و به ویژه از دوران اصلاحات دانشگاه پویایی و جایگاهی مهم و تاثیرگزار به دست آورده است.
دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش منطقه فارس گفت: این جایگاه نباید با احساسی گری و افراط از یک سو و یا با انفعال از سوی دیگر نزول پیدا کند.
مشاور امور بانوان استاندار فارس در دوران اصلاحات ادامه داد: جایگاه جوانان و بانوان نیز از زمان دولت اصلاحات شاهد رشد قابل توجهی بود که با تعامل منطقی با ارکان قدرت باید حافظ این دستاورد مهم بود.
وی تصریح کرد: جریان اصلاح طلبی در ماهیت خود نزدیکی خاصی به جوانان و بانوان دارد که این دو قشر با بهره گیری از ظرفیت ها ی یکدیگر می توانند زمینه ساز تحقق بهتر مطالبات خود نسبت به گذشته باشند.
کریمی ابراز داشت: جوانان،دانشگاهیان و بانوان باید برای رشد جامعه و تحقق نیازهای خود قدرت چانه زنی خود را در سطوح بالای اجرایی ارتقا ببخشند.
دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش منطقه فارس ادامه داد: ما نسل اولی های انقلاب هنوز متقاعد نشده ایم که باید قدرت را به نسل جوان انتقال داد که این نیز یک ضعف مدنی است و دانشگاه می تواند با تعریف برنامه های پرسش و پاسخ و تعامل ظرفیت نسل جوان را به دولتمردان گوشزد کند.
به گزارش صبح شیراز، این برنامه قرار بود با حضور دکتر ابراهیم انصاری لاری برگزار شود که به دلیل تاخیر در پرواز ايشان میسر نشد.همچنین عبدالحمیدمعافیان، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در دوران اصلاحات، حیدر اسکندر پور فرماندار دوران اصلاحات در شهرستان شیراز و حجت رضایی فرماندار معزول جهرم در دولت یازدهم از دیگر مهمانان این برنامه بودند که با همت انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه شیراز برگزار شد.
قوانین دیدگاه