
در این میان، رفتار برخی خبرگزاری ها و رسانه ها جالب بوده و مورد توجه مخاطبان و کاربران در فضای مجازی قرار گرفته است. یکی از این رسانهها خبرگزاری فارس در استان فارس بود.
«صبح شیراز» در تماس و صحبت با عضو یکی از خانواده های داغدیده در حادثه سیل دروازه قرآن شیراز مطلع شد که یکی از گلایه های جدی این خانواده ها همواره بی توجهی رسانه ها به خواسته ها و نظرات ایشان بوده است؛ به نحوی که پس از وقوع حادثه و در طول دادرسی، همواره دستگاه قضا به عنوان رسیدگی کننده از یکسو و شخصیت های حقوقی و حقیقی که در جایگاه متهم قرار داشته اند از سوی دیگر، همواره از امتیاز دسترسی به رسانه ها برخوردار بوده اند اما خانواده ها به عنوان داغدیدگان و در جایگاه شاکی پرونده، نتوانسته اند از گلایه ها و مطالبات خود بگویند تا شنیده شود.
به نظر می رسد حالا و پس از آنکه حکم اولیهی صادر شده با نارضایتی و ناراحتی خانواده ها و تعجب افکار عمومی مواجه شد، به دلیل همزمانی با تعطیلات عید و جوّ روانی حاکم بر جامعه به علت شیوع ویروس کرونا، همچنان نیز آنگونه که باید به این موضوع در رسانه های رسمی پرداخته نشده است.
با آنکه حکم اولیه در روزهای پایانی اسفندماه ابلاغ شده بود، اما تا بعد از نیمه اول فروردین ماه عملاً صحبتی از آن در رسانه ها به میان نیامد و بعد از انتشار مطلبی در پایگاه خبری-تحلیلی «انصاف نیوز» حساسیت رسانه ها نسبت به این موضوع برانگیخته شده و در یک موج خبری در سطح ملی به آن پرداخته شد.
در این میان، رفتار برخی خبرگزاری ها و رسانه ها جالب بوده و مورد توجه مخاطبان و کاربران در فضای مجازی قرار گرفته است. یکی از این رسانهها خبرگزاری فارس در استان فارس بود.
این مجموعه که زمانی خود را مدعی پرچمداری مبارزه با بیعدالتی و انعکاس صدای شهروندان می دانست! و مدتی پیش نیز با تصمیم مدیریت این خبرگزاری در تهران، دستخوش تغییر در سطح سرپرستی استانی و تحریریه خود شد، این روزها ظاهرا مصلحت را در سکوت دیده است.
جالب آنکه همین مجموعه تا پیش از برکناری سرپرست پیشین و به دنبال آن استعفای دسته جمعی اعضای تحریریه، بارها بر سر موضوعات ریز و درشت و حواشی پیش آمده به انتقاد از مجموعه هایی چون استانداری، فرمانداری، شهرداری، شورا و دیگر اداراتی که این سالها از سوی نیروهای منصوب به دولت و گاه اصلاح طلبان مدیریت می شود پرداخته بود، تا آنجا که حتی سرپرست سابق این مجموعه علت برکناری ( یا استعفای خود ) را پرداختن به همین موضوعات عنوان کرد!
حالا سؤال اینست که چرا این رسانه از جایی به بعد، عملاً پرداختن به موضوع سیل دروازه قرآن شیراز را رها کرده و بازتابی از صدای خانواده های داغدیده در آن دیده نمی شود؟!
قطعا روی آوردن به این توجیه که تا زمان نهایی شدن حکم امکان پرداختن به این موضوع وجود ندارد، قانع کننده نخواهد بود؛ چرا که اولاً تا امروز برخی مجموعه ها به رغم آنکه خود در جایگاه متهم بوده یا دیدگاهی مشابه را دنبال می کرده اند، نظر خود را منتشر نموده اند. برای مثال می توان به انتشار نظریه هیأت حقیقت یاب از سوی شورای شهر شیراز اشاره کرد، که دادستان همان زمان وعده برخورد با متخلفان را داد اما نتیجه ای حاصل نشد!
ثانیاً پرداختن به موضوع سیل شیراز تنها به انتشار حکم و بررسی حقوقی آن منحصر نخواهد بود؛ بلکه رسانه به حکم بیطرفی خود می تواند منعکس کننده صدای همه طرف ها و خصوصا خانواده های مظلوم داغدیده باشد تا مبادا قدرت سایرین بر صدای آنها سایه افکند.
«صبح شیراز» به همکاران خود در سرپرستی استانی خبرگزاری فارس توصیه می کند که مصلحت بینی ها و ملاحظات را کنار گذاشته و به میدان عدالت طلبی و حق جویی بیاید تا این شائبه و تلقی در افکار عمومی زدوده شود که : چون پای دستگاه قضایی به عنوان رسیدگی کننده و یا قرارداد رپورتاژ و آگهی با شهرداری به عنوان یکی از متهمان در میان است، از ورود به این پرونده خودداری کردهاید. والعاقبة للمتقین.
قوانین دیدگاه